Make your own free website on Tripod.com

Hilal Rejab & Sya'ban - internet edition

SIDANG PENERBITAN PENTASI

PENASIHAT
En. Azmi Abd. Latif
Puan Salwa bt Sheikh Ahmad

KETUA PENGARANG
Ubaidullah

PENOLONG PENGARANG
Siti Aishah

PENGARANG
Mohd. Fazly
Muhammad Hafiz
Mohd. Shahril
Mohd. Kamil
Zuhairi
Nik Eiddy Karma
Norzailiana
Nor Azira
Azwin

PENERBIT
PENTASI PRODUCTION
BDK SMAPL
KM11,Jalan Labu,71900, Seremban N.Seembilan

Sidang Penerbitan Pentasi sangat-sangat memerlukan sumbangan berupa bahan, karya, kisah-kisah, kartun-kartun, dan sebagainya. Oleh itu, kami mengalu-alukan sidang pembaca agar menghulurkan sumbangan dalam apa bentuk sekalipun

SEKAPUR SIRIH

Alhamdulillah, pertama-pertamanya kita panjatkan setinggi-tinggi kesyukuran ke hadrat Ilahi di atas pengurniaan petunjuk, hidayah, dan nikmat kepada kita semua dan kepada sidang pengarang PENTASI 2000 bagi menyiapkan dan menerbitkan Hilal Rejab dan Sya’ban 1420 Hijrah. Risalah ini diterbitkan bersempena dengan 2 bulan yang mulia iaitu bulan Rejab dan Sya’ban. Ia diterbitkan atas insiatif dan kerana memikirkan betapa pentingnya keperluan maklumat tentang 2 bulan tersebut dalam sejarah Islam. Penerbitan Hilal ini mempunyai matlamat yang cukup besar iaitu mentarbiyahkan serta mendidik dan menyebarkan ilmu yang bermaanfaat kepada semua warga SMAPL khususnya dan umat Islm seluruhnya sebagai salah satu gerakan dakwah Islamiyah ke arah mawujudkan satu suasana yang kondusit bertunjangkan Iklim dini dalam usaha mengislamkan bumi merangkumi segala macam aspek duniawi dan ukhrawi demi kesejahteraan umat manusia seluruhnya. Lantaran itu, risalah ini dimuatkkan dengan pelbagai ilmu dan maklumat tentang bulan Rejab dan Sya’ban meliputi fadhilat, hikayat, renungan, dan sebagainya. Ini bagi memenuhi keperluan dakwah masa kini. Akhir kata, semoga apa yang terbuku dalam Hilal ini dapat diambil manfaat dan diamalkan serta disebarkan ke seluruh pelosok negara bagi menobatkan kembali keagongan Islam dan meruntuhkan tembok kemungkaran, Insya Allah. Sekian.

-Editasi 2000-

Balik Ke Indeks Hilal Rejab & Sya'ban 1420Segala yang terkandung di dalam laman web ini adalah hakcipta ® Badan Dakwah Dan Kepimpinan Sekolah Menengah Agama Persekutuan Labu.Anda dibenarkan mengambil unsur-unsur yang dipaparkan dalam laman web ini TETAPI mestilah dengan mendapat kebenaran dari Ketua Webmaster terlebih dahulu.

Laman ini paling afdhal dilayari
menggunakan